به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار،طي سالهاي اخير کمتر پيش آمده که رتبه جهاني ايران از نظر قيمت اينترنت از سوي مراجع رسمي اعلام شود با اين وجود اواخر تابستان امسال رضا تقي پور - وزير وقت ارتباطات - در اين باره متذکر شد که ايران از نظر سرعت و قيمت اينترنت جايگاه به نسبت مناسبي دارد.
وي در گفتوگويي با ايسنا تصريح کرده بود: از آغاز دولت دهم هميشه تلاش بر کاهش قيمت داشتهايم و در يک يا دو مرحله تلاش کردهايم که در بخشهايي از جمله زيرساختها که مربوط به دولت ميشود، هزينهها را کاهش دهيم و به گونهاي اقدام کنيم که قيمت تمام شده براي کاربران پايينتر بيايد.
تقيپور با اشاره به مطالعات متعددي که در اين زمينه صورت گرفته، اظهار کرد: ما به طور قطع ميتوانيم بگوييم آنچه در تمام دنيا در زمينه اينترنت صورت ميگيرد همواره همراه با يارانههاي دولتي نيست و دولت کشورهاي مختلف يارانهاي بابت اين موضوع پرداخت نميکنند بلکه اين توليدکنندگان محتوا هستند که به کمک تامينکنندگان پهناي باند ميآيند و با همکاري يکديگر به گونهاي رفتار ميکنند که با کاهش هزينهها براي مخاطب بحث محتوا برجستهتر و به محور اصلي تبديل شود.
وزير اسبق ICT با اظهار اميدواري نسبت به پايين آمدن قيمت اينترنت با راهاندازي شبکه ملي اطلاعات خاطر نشان کرد: ما در حال حاضر جلسهها و تلاشهاي متعددي در زمينه کاهش قيمت اينترنت داشتهايم اما هنوز به نتيجه مشخصي نرسيدهايم که بخواهيم اعلام کنيم که اين تعرفهها تا چه حد کاهش مييابد.
تنها چند ماه پس از اين صحبتها، کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات تعرفههايي جديد براي پهناي باند اينترنت تعريف کرد و بدين ترتيب قرار بر آن شد که تعرفه پهناي باند ?? تا ?? درصد افزايش پيدا کند. البته در پي انتقادات متعددي که نسبت به اين تصميم صورت گرفت، اين تعرفهها پيش از اجرايي شدن مورد بررسي مجدد قرار گرفته و اعلام قيمتهاي جديد تا امروز انجام نشده است.
اما در ارتباط با قيمت اينترنت، دبير شوراي عالي فضاي مجازي نيز چندي پيش کاربران اينترنت را مخاطب قرار داده و تاکيد کرد: مردم از ما کاهش قيمت اينترنت را نخواهند بلکه افزايش کيفيت و سطح خدمات را بخواهند، چرا که سهم فناوري اطلاعات و ارتباطات در سبد خانوار به صورت نسبي به شدت در حال کاهش است که نشان مي دهد مشکل قيمت گذاري نداريم.
وي افزود: مردم انتظار دارند سرعت به شکلي باشد که بتوانند روي شبکه فيلم ببينند، اما سرعت کنوني براي باز کردن يک صفحه عادي هم کند است، اميدواريم وعدهاي که داديم در سه ماهه اول سال جديد شاهد تغييرات جدي باشيم.
مهدي اخوان بهابادي در ادامه صحبتهاي خود هم به بحث سرعت اينترنت پرداخته و با اشاره به حملات سايبري به کشور تصريح کرد: برخي از اين حملات اعلام و بسياري اعلام نميشود ولي وقتي اين حملهها صورت ميگيرد ما مجبور ميشويم در درگاه بينالمللي کشور ترافيک را کاهش دهيم، در آن مقطع اگر ميزباني سايتي در خارج باشد، احساس ميکند که اينترنت کند شده است.
البته رييس مرکز ملي فضاي مجازي در ادامه صحبتهاي خود هم اظهار اميدواري کرده بود که در آينده نه چندان دور با روي کار آمدن شبکه مجازي داخلي کاربران اينترنت سرعت و کيفيت بهتر و هزينههاي کمتري را تجربه کنند.
وي زمان راهاندازي شبکه ملي را وابسته به همکاري مراکز داده داخلي و بخش خصوصي دانسته و گفت: البته ما مدت زيادي منتظر نمي مانيم، تا مدتي پس از کاهش هزينههاي مراکز داده، اگر اين مراکز متعلق به بخش خصوصي توانستند به تقاضاي صاحبان وب سايت ها پاسخ بدهند که مطلوب است ولي اگر چنين نشود، حاکميت براي شکستن قيمت ورود پيدا خواهد کرد.
اما در مجموع با تمام اين صحبتها و در شرايطي که سرعت اينترنت کشور طي هفتههاي گذشته گلايههاي بسيار کاربران را به دنبال داشته به نظر ميرسد کاربران بايد به انتظار زماني بنشينند که با روي کار آمدن و بهرهبرداري کامل از شبکه ملي اطلاعات راهي ايجاد شود تا با ميزباني اطلاعات داخلي در درون مرزهاي کشور، قيمتها تا حدي کاهش پيدا کنند.(افکار)